Ganduri si idei .

Am facut si eu acest blog ca sa vad cum e sa faci primii pasi printre blogeri. Nu promit ca am sa ma si tin de el, si pe deasupra nu stiu daca e o idee excelenta sa-ti pui gandurile pe net.

Fotografia mea
Nume:
Locația: Sibiu, Ardeal, Romania

Un tip la locul lui, care stie ce vrea de la el si viata .

sâmbătă, 14 iunie 2008

Festivalul Medieval de la Cetatuia Brasovului

Cetatuia Brasovului

Asezare: Municipiul Brasov, judetul Brasov

Denumire: Cetatuia, der Berg Schloss, Die Zitadelle

Lista: Monumentelor istorice

Datare: secolele XVI-XVIII

Primele stiri despre fortificatia de lemn de pe Dealul Cetatuii ( Martinsberg, Schlossberg ) dateaza din anul 1529, cand orasul se pregateste sa respinga un atac condus de trupele lui Petru Rares, dar nucleul fortificatiei a fost ridicat in anii 1553-1554 de trupele habsburgice. In 1623 s-a sapat fantana din centrul fortaretei, iar intre anii 1625- si 1630 s-a construit cetatea bastionara exterioara.

In luna mai a anului 1688, Cetatuia Brasovului a fost sediul rasculatilor impotriva ocuparii Brasovului de catre armata imperiala austriaca: dupa reprimarea revoltei, la inceputul secolului al XVII-lea, trupele imperiale au inconjurat Cetatuia cu santuri si valuri de pamant.

Ultima actiune militara a avut loc in iunie 1849, cand trupele rusesti au bombardat Cetatuia, aparata de armata revolutionara maghiara.

Mai tarziu cetatuia a fost folosita ca inchisoare, intre anii 1955-1975 si a fost depozit al Arhivelor Statului.

Intre anii 1975 si 1981 complexul a fost restaurant si amenajat, primind destinatia turistica de astazi.

Aici am fost la festivalul medieval in data de 03.05.2008, dar din pacate a cam plouat si nu a venit prea multa lume, despre turisti straini, nici vorba, asta din cauza ca nu stim sa ne facem publicitate cum trebuie, mai ales in ramura turismului.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire