Ganduri si idei .

Am facut si eu acest blog ca sa vad cum e sa faci primii pasi printre blogeri. Nu promit ca am sa ma si tin de el, si pe deasupra nu stiu daca e o idee excelenta sa-ti pui gandurile pe net.

Fotografia mea
Nume:
Locația: Sibiu, Ardeal, Romania

Un tip la locul lui, care stie ce vrea de la el si viata .

luni, 26 mai 2008

Dragostea este o muzica a carei frumusete nu se pierde

Dragostea este o muzica a carei frumusete nu se pierde.

Este durerea plina de dulceata. Este un sentiment ce odata experimentata, nicicând nu poate fi uitat

Daca vrei sa afli despre Dragoste, ar trebui sa-l întrebi pe cel ce venereaza Dragostea, sa întrebi privighetoarea ce s-a îndragostit de trandafir ori sa întrebi fluturele ce-si sacrifica viata pentru flacara fara sa ezite.

Sa nu cercetezi asupra Dragostei la alte persoane decât la îndragostit, caci doar el singur îti poate spune toate cele despre Ea.

Daca vrei sa zaresti o scânteie de iubire ar trebui sa privesti în ochii unuia intoxicat de Iubire. Atunci tu vei vedea cum intelectul, ratiunea, cunoasterea, mintea si gândirea au fost maturate departe si s-au topit în Oceanul Dragostei.

Nu este deloc usor a întelege Iubirea, caci acest natural si maret Adevar nu poate fi descris în cuvinte.

Este un sentiment ori o emotie pura si delicata, ce poate fi experimentat doar de cel ce iubeste. Este dincolo de capacitatea limbajului ori a stiloului de a o descrie în vreun grai omenesc.

Este imposibil de a-i reduce maretia si caldura la dimensiuni temporare. Nu este posibil de a descrie pe masura în oricare dintre cuvintele cunoscute de om, grandoarea si sublimul caracter al Dragostei.

Curentii Iubirii ce îi emana îndragostitii sunt raspânditi si influenteaza fiecare coltisor al lumii. Odata întâlnit vreunul din acesti curenti, orice inima este înclinata spre a se contopi în Oceanul Dragostei.

"Dragostea este adevarata traire, este o adevarata rugaciune, este adevarata uniune".

Iubirea este desteptata atunci când curentii Dragostei ne cuprind inima.

Ce este Dragostea? Este o întrebare a carui raspuns este în mâinile îndragostitului. Nimeni altcineva nu poate întelege nici macar o mica fractie din ea.

Daca am sa încerc sa descriu mireasma parfumului a unei persoane din desert, indiferent ce descriere împodobita sau elocventa vei oferi nu voi fi în stare sa transmit mirosul. Dar cuiva caruia a fost câtusi de putin în contact cu florile si crângurile, îi voi face o descriere limpede. Cel ce a simtit aroma îi va fi usor sa identifice.

Experienta ta este doar pentru tine însati si perceptia ta va fi colorata de atitudinea ta, de starea mintii, de eforturile depuse de tine în Dragoste. Fiecare doreste Iubirea. Dar ridica-te deasupra imaginii lucrurilor, caci ce a ramas între tine si iubire?

Uneori, când Dragostea începe sa devina neteda, vraja este îndepartata iar viata devine monotona si rutinata. Este nevoie de un soc pentru a rupe monotonia. Uneori în viata îndragostitului intervine, câte o perioada de dezamagire. Aceasta este de dorit. Ea are un scop. Ofera socul. Dupa un timp petrecut în dezamagire, intensitatea dragostei creste.

Fiecare îndragostit are în fata sa o aventura mareata. Acest fapt trebuie sa ni-l amintim atunci când norii ascund soarele. Aceasta Cale, Calea Dragostei nu este pura teorie. Este o cale adevarata, un veritabil drum ce trebuie strabatut implicând desigur SINCERITATE. Nimeni nu poate patrunde portile adevaratei Iubiri atât timp cât mintea îsi doreste lucruri ieftine. Cea mai mare trebuinta pentru progresul pe Calea Dragostei este sa ai o inima curata. Nu te poti astepta ca un rege sa intre într-o încapere murdara. Nici macar un câine nu sta într-un loc murdar. Atunci, cum sa te astepti ca Dragostea sa patrunda într-o inima cuprinsa de pofte, mânie, lacomie, egoism?

Când un copil învata sa mearga, fiecare cazatura este un pas spre a învata sa earga. Copilul nu începe sa mearga de când s-a nascut. El trebuie sa treaca prin diferite etape pentru a învata sa mearga.

Similar, îndragostitul are de trecut printr-o multime de etape înainte de a învata sa iubeasca cu adevarat. La început, mental, refuza cu desavârsire. Uneori exista atâta neliniste în corp încât îti vine sa fugi, sa lasi totul balta. Mintea îsi pune în fata tot felul de piedici, îsi înfatiseaza persoana iubita sub tot felul de aspecte. Ignora-le. Sunt hatisurile ILUZIEI. Norii se vor împrastia. Soarele va ramâne în toata splendoarea sa. Bobocul Dragostei se va deschide.

Toate acestea sunt pasi pe Calea Dragostei. Nu poti elimina aceste etape. Uneori suntem adevarati copii si cum bine stim, înainte de a putea alerga, copilul nu poate elimina anumite trepte ale învatarii, precum sa se întinda pe jos, sa stea în sezut, sa cada. Dar fiecare pas este spre înainte.

Chiar si esecurile noastre ne conduc spre reusita cu conditia sa continuam. Cel ce nu vrea sa alerge, acela nu va cadea niciodata, cel ce vrea sa iubeasca cu adevarat acela va cunoaste adevarata Dragoste. Motivul tau exista, intentia exista, sinceritatea exista pentru a realiza telul si, desigur, caderile inerente sunt de asemenea acolo.

Cine se poate mentine pe Calea Dragostei în mod egal? Chiar si trupul nostru este rezultatul atâtor confluente. endocrine sau psiho-sociale, spuneti-le cum doriti, iar acestea sunt o parte a destinului.

Lucrurile nu ramân niciodata stabile în aceasta lume instabila (Si de ce ar ramâne?). Bucuriile si tristetile vietii se deruleaza potrivit destinului nostru iar acest ciclu este în parte responsabil pentru eforturile si esecurile noastre, pentru intensitatea sentimentelor noastre. În ciuda acestora, îndragostitul îsi mentine eforturile si lasa restul în mâinile lui Dumnezeu. Îndragostitul nu trebuie sa se simta descurajat, dezamagit de esecuri si cazaturi. Ele ne ofera posibilitatea de a ne încerca puterea, capacitatea si resursele.

Si sa nu uitam ca un adevarat îndragostit niciodata nu se plânge. El iubeste. Se simte cu adevarat bogat. Caci bogat este numai acel ce pastreaza cu tarie în inima sa, dragostea pentru semenii sai.

Aceasta lume, cu suferintele ei, este o remarcabila substanta de curatat. A trai în aceasta lume înseamna a învata, mai curând ori mai târziu lectiile dure ce înconvoaie ego-ul nostru si ne învata ca umilinta este necesara înainte ca iubirea sa se poata naste. Aceasta ne va fi de un mare ajutor în a duce o viata cinstita, de a nu rani sentimentele nici unei fiinte. Un lucru ce îl vom învata este, traieste si lasa sa traiasca. Jumatate din nefericirea noastra vine din sentimentul ca oamenii ar trebui sa fie mai buni decât sunt în realitate. Ar trebui sa învatam sa acceptam imperfectiunile acestei lumi, ale oamenilor si sa încercam sa ne corectam noi însine, în loc de a ne face merituosi la lucrurile mai bune. Daca noi însine desconsideram greselile, lipsurile noastre, atunci nu suntem în pozitia de a-i învata pe altii cum sa faca bine. Dar daca într-adevar avem dragoste în noi, ce este în jurul nostru va fi automat bun, va fi "contaminat" tot fara sa spunem un cuvânt. Atunci, totul ne vine înapoi ca ajutor, ca sprijin în tot ceea ce facem. Astfel, dragostea este chiar înlauntrul nostru. Cel ce iubeste cu adevarat nu îsi permite sa-si iroseasca timpul framântându-se pentru probleme marunte. Chiar lucrurile ce atârna greu numai au puterea de a-i tulbura ori sa-l faca sa-si piarda echilibrul. Îndragostitul iubeste. El nu se mâniaza. Daca poti realiza ce daunator este chiar si un singur val de mânie pentru sanatatea fizica cu atât mai mult pentru spirit, nu vei mai cauta nicicând vreo valoare a acelei pagube. Adesea, îndragostitul afirma ca este cel mai mizerabil om de pe (lume) pamânt. Dar cred ca un îndragostit este unul dintre cei mai binecuvântati si mai norocosi dintre oamenii ce traiesc pe acest pamânt. Priveste în jurul tau, îndragostitule! Din milioanele de suflete tu esti unul din cei câtiva ce au gasit uitata Cale a Dragostei. Înlatura-ti ciudata atitudine a mintii. Este usor sa fii fericit si zâmbitor. Ca si cum te-ai încrunta ori te-ai agita. Nu-ti trebuie decât putina gândire clara. Si nu uita nicicând ca, îndragostitii sunt cavaleri ai Luminii. Dragostea este cel mai de pret lucru din viata. Ea înfrumuseteaza sufletul. Prin dragoste sufletul capata stralucire si lumina ei razbate de pe chipul celui îndragostit. Atunci când devii un îndragostit, adevarata batalie a început. Te lupti cu tine însuti. Te reconstruiesti. Este o brava si hotarâta batalie. Sa nu disperi ori sa dezertezi din "postul" tau. Daruieste-ti Dragostei, trupul, mintea si sufletul. Batalia este insuportabila dar recompensa este mareata, la fel, victoria este sigura. Tu vei învinge iar ego-ul tau va fi complet supus. Dragostea este cu tine, oriunde te-ai afla, ca sa te ghideze, deci nu lasa disperarea si deznadejdea sa te cuprinda. Când o sa-ntelegi iubirea, lacrimile Te vor coplesi Lacrimi de iubire si de bucurie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire